Kohtasin herran hississä


Yläkerran herran olemassaolon uskoo vasta kun kokee sen omakohtaisesti.

Olen kokenut ilmestyksen kaksi kertaa. Hississä. Keilaniemessä.

Haluan jakaa kokemukseni nyt kun Suomen tulevaisuus on Herran käsissä.

Ensimmäisellä kerralla kohtasin herran kun hyvin alkanut hissimatka keskeytyi kolmannessa kerroksessa. Ovet aukenivat. Valokeila leikkasi hämärään hissiin. Sisään astui Jorma Ollila. Maanantaita kuvaava lauseeni tyrehtyi huulille kun Jorma tervehti henkilöstöresursseja, yrityksen tärkeintä voimavaraa. ”ja sitten sain sen powerpointsetin valmiiksi”, käänsin lauseen suunnan. Loput 6 sekuntia hissimatkasta kuluivat piinaavan hiljaisuuden vallitessa. Jomppa pujahtaa ulos hissistä.

Toisella kerran korkeampaa voimaa edustaa pieni pyöreä mies ruutupaidassa. Tervehdin ja kysyn How you're doing. Sillä tavoin rennosti. Kavereiden kesken. Samassa veneessähän tässä ollaan. Hyvin menee, vastaa Stephen Elop. Kiirusta pukkaa.  Seppo poistuu hissistä.

Kumpikaan kohtaaminen ei vienyt kohti korkeuksia. Molemmilla kerroilla herrahissi oli matkalla alaspäin.

Kun hissin ovat aukenivat, oli ulko-oville enää lyhyt matka.

 
Kuva: Nokia-yhtymän tiedotuslehti 1/1989

Kommentit

  1. Heh, minäkin satuin kerran vuosia sitten pääkonttoriin käymään ja herrahissiin - vai oisko ollut ladyhissi, mene ja tiedä. Piti mennä hissille ja sillä muutama kerros ylöspäin. Huomasin kauhukseni että Sari Baldauf asteli hissiin. Hidastin vauhtiani ja ajattelin että kohta ovet sulkeutuvat ja voin sitten "tilata" seuraavan ja matkustaa ylhäisessä yksinäisyydessäni.

    Mutta.... Sari kurkistaa hissistä ja kysäisee: "oletko tulossa hissiin?" No eihän siinä auttanut muuta kuin myöntää ja nopeuttaa askellusta. En oikein tiennyt mitä olisin sanonut mutta onneksi fiksu nainen tiesi miten ylläpitää small talkia ja höpötteli kosteasta ulkoilmasta ja miten se pilaa kampauksen. Sai idean varmaan vilkaistuaan kuontaloani :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti