Ikäasiallista pukeutumista - ei liikaa eikä liian vähän

Keski-iässä naisen pukeutuminen ei ole helppoa. Tarkennettakoon, että minähän en ole vielä keski-ikäinen, toisin kuin muut ikäiseni naiset. Ajattelin vaan siskoille antaa vähän ohjeistuista. Siltä varalta, että joku keski-ikäinen joutuu pohtimaan juhlapukeutumistaan ystävän syntymäpäivien lähestyessä.

Nuori keho näyttää  hyvältä missä tahansa H&M:n luomuksessa. Samassa koltussa täti-ikäinen näyttää 70-lukulaiselta kolhoosin karjakolta.

Pukeutumisessa ei saa olla liian tätimäinen. Ei saa olla liian nuorekas. Ei saa yrittää liikaa. Ei saa näyttää siltä, että ei enää yritä lainkaan. Ei saa olla liian peittävää. Ei saa myöskään olla liian paljastavaa. Ei saa olla harmaa hiiri. Ei saa olla kanarianlintu.Pukeutumisella on todistettava, että on ajan hermolla. Kuitenkaan ei saa juosta pintamuodin perässä.

Saa olla seksikäs, mutta ei liian tyrkyllä tavalla. Muuten on puuma.Täytyy pukeutua laadukkaasti, mutta ei saa törsätä. Pitää olla pukeutunut huolitellusti, mutta ei liian. Liika pynttääminen on tätimäistä. Pitää pukeutua sopivalla tavalla huolettoman oloisesti.

Jos on liikaa sitä tai liian vähän tätä, niin on teinitäti, tätiteini.

Siskot, pukeutukaamme siis ikäasiallisesti! Kuvitteellisen keski-ikäisen naisen tytär keksi käsitteen nähdessään äitinsä asukokeiluja.  

Ollaanko oikeilla jäljillä vai pahasti metsässä, mitä arvelet? 
Kommentit