20 sekuntia rohkeutta

Älä pohdí liikaa, vaan toimi mielijohteesta. Tartu asioihin tässä ja nyt. Saku Tuominen kehottaa haaveilijoita tarttumaan tuumasta toimeen.

Jos haaveilet kukkakaupan pitämisestä, älä jää haaveilemaan. Älä pohdiskele, että vuonna 2020 pidät sapattivapaan ja menet töihin kukkakauppaan. Toimi tässä ja nyt: marssi lähimpään kukkakauppaan. Tarvitset rohkeutta vain sen 20 sekuntia kun päätät toimia. Ehdota, että tulet viikonlopuksi kokeilemaan työskentelyä kukkakaupassa. Saat heti selville, onko se sittenkään haaveesi. Ehkä se on. Ehkä ei. Ehkä tarvitaan uusi haave?

Mikael Granlund toimi hetken mielijohteesta, kun teki kuuluisan ilmaveivinsä. Jos asiaa olisi perustettu pohtimaan työryhmä, ilmaveivi olisi todettu mahdottomaksi toteuttaa, Saku Tuominen heittää. 

Ilmaveivi olisi voinut myös epäonnistua. Granlund kokeili siitä huolimatta. Nyt se onnistui. Kannatti siis kokeilla.Startup-yrittäjä Jonas Hjeltin firmassa on sama periaate: uusia asioita kokeillaan nopealla aikataululla. Ideana on onnistua tai epäonnistua nopeasti. Jos homma ei toimikaan, yritetään jotain muuta. Tärkeintä on, että tehdään, ei suunnitella. Ei pelätä epäonnistumista. Asiat etenevät.

Tarvitaan vain 20 sekuntia rohkeutta, sanoo Saku Tuominen, niin elämä voi yhtäkkiä näyttää ihan toisenlaiselta. Sama pätee niin työpaikoilla kuin omassa elämässäkin.

Tämän innoittamana pohdin, mihin asiaan tarttuisin tänään? Entä sinä?

Saku Tuomisen ajatukset on otettu hänen puheestaan Tiistai-klubin tapahtumassa 1.4. Jonas Hjeltin kommentti hänen haastattelustaan, jonka tein Evli-pankin lehteen vuonna 2013.

Kommentit